Készíthetek saját Aerogarden készletet?
 

A válasz egyszerű: igen! Azonban nem mindegyik növény képes növekedni az Aerogardenben, illetve nem mindegyik növényt lehet összepárosítani egymással. Különböző növényeknek különböző mennyiségű vízre és tápoldatra van szüksége, illetve növények kerüljenek egy készletbe, amelyek azonos mennyiségű vizet, tápoldatot és eltérő méretűek. A készletek összeállításánál törekedtünk arra, hogy csak olyan megvilágítást igényelnek, valamint azonos méretűre nőnek. 

Ha saját készletet szeretne, akkor fűszernövényt fűszernövénnyel, salátát salátával, virágot/gyümölcsöt virággal/gyümölccsel kell párosítania. Emellett ügyelni kell a rendszeres metszésre, hogy a növények együtt növekedjenek. Problémákba ütközhet, ha megpróbál például salátát paradicsommal vagy fűszernövényt virággal összeültetni.

Sok vizsgálatot elvégeztünk, hogy kiderüljön, mely növényeket érdemes együtt termeszteni és melyeket nem. Megalkottuk az „Ültessen bármit” készletet, aminek a magokon kívül része 7 újrahasznosítható kosár, egy idényre való szivacs, kúpok, tápoldat, valamint egy Ültetési és aratási ismertető. Pénzt takaríthat meg, ha az „Ültessen bármit deluxe” készletet rendeli meg, ugyanis ezzel 3 idényre elegendő, 21 magtartó hüvely lehet elkészíteni.

Azt javasoljuk, hogy amíg nem tett szert nagyobb tapasztalatra az aeroponikus kertekkel kapcsolatban, kezdje az ültetést egy általunk összeválogatott készlettel. Elsőre a legjobb választás az "Ínyenc fűszerválogatás" vagy a "Zöld saláta mix".