„Bio” készüléknek számít az AeroGarden?
 

Milyen is az Aerogarden készülék:

- Újra felhasználhatóbazsalikom
- Energiatakarékos (az Aerogarden Classic kevesebb energiát fogyaszt, mint egy 60 wattos égő)
- Újrahasznosítható alkatrészekből készült. Az égőket újrahaszosítható hulladékgyűjtőben is el lehet helyezni
- BPA-mentes műanyagokat tartalmaz
- Az Aerogarden szállítása és csomagolása közben is csak újrahasznosított anyagokat használunk, a szállítódoboz újrahasznosítható papír. A készletek csomagolása is újrahasznosítható papírból készül (a tojástartó doboz is ebből az anyagból van). A kupakok újrahasznosítható PET műanyagból készülnek. A kosarak újrahasznosítható ABS műanyagból készülnek. Az égőket újrahasznosítható hulladékgyűjtőkben is el lehet helyezni
- Az AeroGrow folyamatosan arra törekszik, hogy csökkentse a környezetre káros anyagok használatát. Eddigi fejlesztések: a hungarocell csomagolást leváltottuk újrahasznosítható papírdobozokra. Megváltoztattuk a termesztő közeg biológiai lebonthatóságát (90%-a lebontható).
- Nézze meg a „Saját termesztés” és a „Kezdő kertész” készletünket, melyekben újrahasznosítható a kupak, a kosár és a tálca, teljesen cserélhető és 90%-ban biológiailag lebontható.
- Több fényt kapnak a növények az új izzók által, az energiafelhasználás mégsem növekedett.
- Többször használható ballaszt van az Extra, Extra elite, Deluxe, Pro 200, Aerogarden 6+, Elite és a Veggie Pro készülékekben.
- Kevesebb festéket használunk a dobozon.
- Kevesebb festéket használunk a leírásban.
- Minden Aerogarden készülék, ami két égővel rendelkezik, 60 wattot használ (átlagosan 42 wattot). A három égővel rendelkező készülékek kevesebb, mint 80 wattot használnak (átlagosan 56 wattot).

 

Organikusnak számít az AeroGarden mag és a tápoldat?

 

AeroGarden magok

Az AeroGrow magok jelenleg még 3 okból nem számítanak organikusnak:

1, Miután mindent felkutattunk a legízletesebb zöldségeket, fűszernövényeket és virágokat keresve, úgy döntöttünk, hogy a minőségi fajtákat részesítjük előnyben ahelyett, hogy csak a kiskereskedelemben kapható organikus típusokra korlátoznánk a választékot.
2, A mag mérete nem befolyásolja a növény növekedését.
3, A tény, hogy a magokat nem fogyasztjuk el.
Figyelem, soha nem használunk genetikailag módosított magokat!

 

AeroGarden tápoldat

Sokan úgy vélik, a növények gyorsabban növekednek, ha lebomlott állati vagy növényi eredetű anyagokkal tápláljuk őket, mint pl. a halemulzió vagy tengeri moszat. Ez szabad téri környezetben valóban igaz, mivel ott a mikrobák és rovarok olyan ásványi anyagokká alakítják a korhadó növényi és állati maradványokat, amelyeket a növények hasznosítani tudnak. Ez a folyamat a mineralizáció. Aeroponikus/hidroponikus környezetben azonban ez a folyamat nem valósulhat meg, mivel itt nincsenek jelen azok a mikrobák, amelyek felelősek a lebontásért. Így a korhadékból csak haszontalan hulladék lesz, amit a növény nem tud felhasználni.

Az FDA (Food And Drug Administration) kizárólag a növényeket tekinti organikus szervezetnek. Az AAPFCO (Association of American Plant Food Control Officials) a tápanyagokkal is foglalkozik. Meghatározásuk szerint az a tápoldat minősül organikusnak, amely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Ez alapján, ha növényeit természetes alapanyagokkal táplálja és kerüli a rovarirtó szer használatát, növényei organikusnak minősülnek.

Az Aerogarden tápoldatai elsősorban a természetben is előforduló ásványi sókat tartalmaznak, olyan könnyen felszívódó mikro- és makromolekulákat, amelyekre a növényeknek szüksége van a gyors és egészséges növekedéshez. A tápanyagok ezen kívül rendelkeznek olyan organikus összetevőkkel, amelyek ilyen formában nem találhatók meg a természetben, ám nagy mértékben serkentik a növekedést. A tápoldatok biztosítják, hogy a növény teljes értékű táplálékhoz jusson.

Paradicsom