Nem csírázik - mit tegyek?

 

Egy mag nem csírázott ki az Aerogarden készülékemben.

100%-os garanciát vállalunk arra, hogy a tőlünk vásárolt magok, amelyeket elültet az Aerogarden készülékbe, ki fognak csírázni. Ha a vásárolt fűszernövény, saláta vagy zöldség 2 héten belül, vagy virág 3 héten belül nem csírázik ki, kérem lépjen velünk kapcsolatba az alábbi email címen: info@simplegarden.eu, és mi küldünk egy új magot.

 

Néhány mag nem csírázott ki az Aerogarden készülékemben.

Nagyon ritkán előfordul, hogy a magok a víz minősége miatt nem csíráznak ki. A kertészetekben használt vizeknek előre beállítják a pH értékét, megfelelő sókoncentrációval rendelkeznek, de általában a legtöbb városi víz is megfelelő paraméterekkel bír az Aerogarden növények számára.

Az egyetlen probléma, ha lakóhelyén a víz túl kemény. Ez a típusú víz túl sok oldott ásványi anyagot tartalmaz, ami miatt a víz pH-ja eltérhet a normáltól, ez befolyásolja a tápanyagok hatékonyságát. Megakadályozza, hogy a növény elegendő tápanyagot vegyen fel, így késni fog a csírázás, a növények levelei pedig megsárgulnak.
A vízben oldott ásványi anyagok főként ionokból épülnek fel, amelyek ezek annyira apró méretűek, hogy nem lehet egy átlagos vízszűrővel kiszűrni őket. Ezeket csak olyan ionizáló szűrőkkel lehet eltávolítani, amiket csak az erre szakosodott gyárak, üzemek használnak. Egy desztilláló szerkezet szintén képes ezeket a részeket kiválasztani.

A lágy víz sem megfelelő, mivel itt is ugyanaz a hatás érvényesül. A megoldás az, ha beszerzünk desztillált vagy ioncserélt vizet bármelyik boltban.
Magyarországon jellemző a kemény víz, ami nem jó nem szerencsés a növényeknek sem, ezért javasoljuk az ioncserélt víz használatát!

 

Ha bármi kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi email címen: info@simplegarden.eu