Chili paprikákkal kapcsolatos kérdések

 

A jalapeno paprikám nem hoz termést - mit tegyek?

Három oka lehet annak, ha egy paprika nem hoz termést: a víz, a fény és a türelem hiánya.

1, Kezdjük a vízzel. Távolítsuk el az összes vizet a készülékből, majd töltsük fel ismét és adjunk hozzá tápoldatot. A növény néhány nap múlva jobban fog kinézni. Ha újratöltjük a tartályt, a felébe használjunk desztillált vizet.

2, Folytassuk a fénnyel. A paprika lassabb növekedést mutat, mint a paradicsom. Előfordulhat, hogy a paprika nem kap elég fényt, hogy termést hozhasson. Figyelje a növények fejlődését, és ha úgy látja, hogy a paradicsom magasabb, mint a paprika, akkor metsszen le belőle (azokat az ágakat, amin termés van, ne vágja le!), így a paprika több fényhez juthat.

3, Végezetül, a paprikán lévő alsóbb levelek elkezdenek barnulni, ha nem kapnak elég fényt. Ezeket a leveleket nyugodtan lemetszheti. A legjobb megoldás végeredményben a türelem. A növények csak akkor fognak termést hozni, ha már készen állnak rá, és az ehhez szükséges ideális környezet rendelkezésre áll. Ha már vannak virágok a növényen, az jó kezdet (a paprikának mindig sokkal több virága van, mint amennyi termése lesz), és már csak egy kis figyelmet kell szentelni a növényének, hogy szép termést hozzon.

 

A paradicsomnál, paprikánál fontos a jó kezdet

Ki ne álmodott volna arról, hogy egész évben friss paradicsomot és paprikát egyen? Most már tudhatja, hogy ez az Aerogardennel megvalósítható. Itt van néhány jó tanács, hogy biztosan jól induljon a kezdet:

- Nyomtasson egy példánnyal az ültetési és termesztési útmutatóból (link,link). Olvassa végig és kövesse pontosan az utasításokat.
- A paradicsomnak és a paprikának szüksége van 8 óra sötétségre, hogy virágot és termést hozhasson. Győződjön meg róla, hogy a lámpák éjszakára lekapcsolnak, és máshonnan sem kapnak fényt a növények.
- Az ideális hőmérséklet a virágzáshoz és terméshozatalhoz 21-24 fok.
- Győződjön meg róla, hogy a metszést helyesen végezte el. Ez egy nagyon fontos pont. Látogassa meg oldalunkat további tanácsokért a metszéssel kapcsolatban.
- A paradicsomnak - mint az összes többi virágzó növénynek - sok fényre van szüksége. Ha az égőket már több mint 6 hónapja használja, akkor cserélje le őket.
- Minden alkalomkor, amikor tápoldatot ad a növénynek, cserélje le a tartályban lévő vizet frissre. Ez segíteni fog abban, hogy a növény a lehető leggyorsabban növekedjen, és a termések is megfelelően beérjenek. Ha a növény már olyan nagyra nőtt, hogy ez akadályozza a víz kiürítésében, használjon egy szivattyút, és annak segítségével cserélje le a vizet anélkül, hogy a növényt megsértené.
 

A paprikát 4-5 hetente metssze meg

A paprikák elültetése után (jalapeno, chili, zöld-piros paprika) 3-5 héttel már eljön az ideje, hogy megmetssze őket a biztos terméshozatal érdekében. 

elotte

A paprika aljától kezdve számoljon felfelé három ágat, és az ezek felett lévő ágakat metssze le.

Matszés 

A jobb oldalon lévő fotó megmutatja, hogyan kell kinézni a paprikának a metszés után.

Kész