Megfelelő víz az Aerogarden számára


Bizonyos hidroponikus és aeroponikus rendszerekben fejlődő növények nagyon érzékenyek a vízben található oldott ásványi anyagok mennyiségére. A magas oldott ásványi anyag tartalmú vizek (kemény víz) okozhatják a levelek kókadtságát, sárgaságát. A tápoldatot úgy fejlesztettük ki, hogy városi vízben is teljesen feloldódjon, így a növények képesek legyenek teljes mértékben felhasználni. Ezért ha városi vizet használunk, az Aerogarden növényei tökéletesen fognak növekedni.

Nem javasoljuk a lágyvíz, esővíz, forrásvíz, ásványvíz és a páramentesítő készülékben lévő víz használatát. Ezek a vízfajták ugyan az emberre nem ártalmasak, de kárt okozhatnak a növényekben! Ha kétségei vannak afelől, hogy milyen vizet használjon, a legjobb, ha desztillált vizet használ. A desztillált vizet már olcsón beszerezheti bármelyik bevásárlóközpontban.

Magyarországon a csapvíz keménynek mondható a legtöbb területen, így javasoljuk az ioncserélt vagy desztillált viz alkamazását. (hipermarketekben olcsón beszerezhető)